Dries Lauwers

 

Dries Lauwers studeerde aan de Universiteit Gent en werd in 2001 met onderscheiding licentiaat in de rechten. Meteen trad hij toe tot de Balie van Kortrijk.

In de periode 2002 tot  2005 werd de advocatuur gecombineerd met een deeltijdse functie als wetenschappelijk medewerker aan de KULAK, waar hij vooral actief was op het vlak van het contractenrecht. In 2005 voltooide hij de postuniversitaire opleiding vastgoedkunde aan de KUL.

Van 2004 tot 2007 was hij verbonden aan advocatenkantoorkantoor Ockier waar hij zich verder specialiseerde in het vastgoedrecht, om in mei 2007 te Roeselare Lauwers Advocaten op te richten. Sinds 2006 is hij verbonden aan Syntra West waar hij actief is als docent vastgoedrecht.

Sedert 2009 wordt Dries Lauwers regelmatig door de Rechtbank van Koophandel te Kortrijk aangesteld als curator. Daardoor kent hij ook die kant van de tafel. Dries Lauwers begeleidt ondernemers in moeilijkheden doorheen WCO procedures.

Dries Lauwers kijkt door de bril van de ondernemer. Hij is een creatief adviseur en vaardig onderhandelaar in diverse zakelijke geschillen. Tevens doorbijter met scherpe pen.

Inmiddels kan Dries Lauwers buigen op meer dan vijftien jaar ervaring als advocaat.